Bitcoin ? Ethereum ? Ini dia maksud CRYPTOCURRENCY !



Crypto ? Cryptocurrency? Blockchain? Duit digital? Apa kebenda nya tuh..

Learn more about how you can multiple your wealth securely!

Click the link below to find out more:


Clickbank Promo Tools

MEDIA SOSIAL RASMI DR ADAM ZUBIR
Youtube:
Facebook:
Instagram:
Tiktok:
Twitter:
Linkedin:
Telegram:

——— TIMESTAMPS ———

00:00 TEASER
00:22 Apa itu BITCOIN / cryptocurrency ?
00:57 Contoh centralized / decentralized
02:07 Crypto yang famous:

——— KEYWORD ———

Bitcoin ? Ethereum ? Ini dia maksud CRYPTOCURRENCY ! 📒✏️NOTA SAHAM : APA ITU CRYPTOCURRENCY? Apa Benda Bitcoin yang Orang Tengah Hype Ni? Apa itu Blockchain dan Cryptocurrency? | Teknologi Dibalik Mata Uang Digital Kripto (BTC, ETH, XRP) Ni Aset Atau Matawang? APA ITU CRYPTO DALAM 3 MENIT Penjelasan Mata Wang Kripto berbanding Wang Kertas Cryptocurrency ini HALAL ke HARAM ? (Bitcoin / Ethereum dll) Introduction Bitcoin & Cryptocurrency Apa Itu Cryptocurrency, Centralized & Decentralized? Ethereum – Teknologi Canggih Masa Depan | Indonesia Penjelasan Ethereum dan Smart Contract Bagi Pemula | Kenapa Harga Ethereum Bisa Naik? [5 Menit] Sejarah Dan Apa Itu Ethereum? Crypto Paling Berharga Setelah BITCOIN !!!

#dradamzubir​ #Cryptocurrency #bitcoin #ethereum #financialplanner

source

45 thoughts on “Bitcoin ? Ethereum ? Ini dia maksud CRYPTOCURRENCY !

  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Owuh jadi cryptocurrency sama ke dengan sistem di bank ni?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Hi tuan, ada group wqsap x.. nk tanya pasal pelaburan cyrpto

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Cryptocurrency xdaa org control & org tengah tiada kawal..

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    klu untuk jual beli boleh je buat crypto ni sebagai e Wallet..tapi klu sebagai pelaburan..hmmm.. no comment..basically klu org buat crypto ni untuk melabur, xda beza ngan forex..

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Tak fhm la. Apa beza cryptocurrency and Bitcoin and Blockchain???

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Nasihat saya la pada yang simpan kripto ni terutama kat kaki HODL. password, login/wallet address, phrase words, tu semua elok-elok.. jangan jadi cam saya…

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Main crypto atau simpan sahaja di ASB mana lagi ok?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Dr. Adam zubir: Apa itu helium miners, ia sma kah dengan bitcoin sistem pengunaannya, krna sys nak tau ni soalan dri dr, sbb ramai dh org sign k helium miners ni ?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Boleh tak ulas apa itu shiba inu sama tak dengan bitcoin?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Saya sebagai student boleh ke nk ceburi cryptocurrency?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Now i had 80 ripple,15 ethreum and 2 bitcoin…i m waiting for next 5 years to sell it and wanna become a millionaire….i m just 25 and if i can do this,u people outside there can make it…good luck

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Miss Elizabeth is legit and her method works like magic I keep earning every single week with her new strategy

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Bitcoin to the moon tuan2 puan2 😂

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Assalamualaikum doktor maaf bertanya sekarang ni crypto currency dah dibolehkan ke

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Ripple tu nama company yang sedang belawan dengan SEC US, coin tu nama XRP

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Betul tu..die mcm emas la..kalu kita beli time murah kita boleh jual bila harga emas naik..sama mcm crypto nk beli ..beli time harga jatuh..hold sampai harga naik baru jual atau tambah lagi crypto..ramai yg masih tak tau apa tu crypto dan mempelekehkan..tpi bila seseorg tu untung besar baru la ramai2 join..apa2 pn crypto akan menjadi matawang masa depan insyallah..

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Hai Dr. Adam..blh tak buat video bagaimana bermula melabur dlm cryptocurrency. step by step.

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Shopping puas2 kt binance..harga tgh murah

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    tuan ini boleh tukar pegi cash ka?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Mohon video pasal robot trading apps Royal Q. Banyak video suggest Royal Q ni tapi saya tak pasti app ni legit atau tak

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Apa hukum dia. Teringin nak main tp ada yang cakap haram. Tlg beri penjelasan

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Dr, salah tu. Tak ada siapa boleh tahu A transfer ke B. Maksud saya disini identiti. Kita boleh tau transfer kat mana melalui wallet address,tapi wallet address tak memberikan identiti. Contoh Dr salah

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Bitcoin, cryptocurrency ni semua halal tak Dr? Banyak video kt youtube, ada kata halal ada kata haram, pening dah.

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    mungkin boleh byk kan video tutorial trade dlm crypto ni… sbb kbyakan hanya beli dan simpan.. part trade tu xpaham sgt

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Salam,maaf NK tnye buat masa skrg Berbaloi lagi ke beli bitcoin Ni?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Tuan tolong buat video pasal chia coin. 🙏🏻

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Patuh syariah x mcm wahed invest?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Beli kpd sape yang belum… Mur2

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Cryptocurrency adalah asset digital di mana tujuannya untuk jadi alternative pada duit (wang), tapi orang skang plak anggap plak dia jadi asset investment. Sekarang ramai yg terciduk sebab beli masa harga tinggi. Bila tanya sekor2 ramai yang xde duit back up at least 3 bulan belanja. Buta2 semua duit pegi beli crypto. Haih ilmu kewangan ke laut.

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Jatuh dahh…. just one tweet is all the world need.

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Cryptocurrency ni patuh syariah tak ?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Blh tak request buat video perbezaan antara 4 main type class asset? (Business, stock, real estate & commodities)

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Please buat lagi byk video psl crypto tuan ! Thanks

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    yessss finally yesassssss

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Istilah currency yang western country pakai ni agak xsesuai… Blockchain itu sendiri ada nilai keselamatan digital dan boleh digunakan untuk simpan barang maya. Kalau nak dibandingkan dengan duit Fiat yang just keluar dari printer dan xde intrinsic value. So, kalau main Forex tu haram… korang rasa kenapa? "Cyptocurrency" agak2 haram x? Pikir2kan….

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    elon musk sangat berpengaruh dalam dunia kripto currency..sekali dia tweet berdarah market.kuatkan mental

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Assalamualaikum dr…next video psl tax pulak dr…mcm mne the rich dont pay tax…huhu

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    dr siapa yang kawal harga market bitcoin?

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Very good income profits from CryptoMcash on Telegram I withdraw good income without asking money more like other at Telegram 💪

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Very good income profits from CryptoMcash on Telegram I withdraw good income without asking money more like other at Telegram 💪

    Reply
  • May 27, 2022 at 3:53 pm
    Permalink

    Terima kasih banyak 😃👍🏻

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: